(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada hikmatnavislik maktabining asoschisi Ahmad Yassaviy hamda uning izdoshi Qul Ubaydiy ijodida ilm va olimlik mavzusining badiiy-falsafiy talqini tadqiq etiladi. Tadqiqot jarayonida ikki mutafakkir hikmatlarida ilmga bo‘lgan munosabat, olim shaxsiga qo‘yilgan axloqiy va ma’naviy talablar qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, Qur’oni karim oyatlari va hadislarida bayon etilgan ilm va olimlik haqidagi g‘oyalar Yassaviy va Ubaydiy hikmatlarida qanday aks etgani ochib beriladi.