(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Amerika va Britaniya ingliz tillari o‘rtasidagi farqlar, xususan, har bir variantga xos bo‘lgan leksik xususiyatlar tadqiq etiladi. Muallif Amerika ingliz tilining shakllanish manbalarini tahlil qiladi hamda Amerika ingliz tilini mustaqil til sifatida baholash borasidagi ilmiy munozaralarni ko‘rib chiqadi. Shuningdek, maqolada faqat Amerika ingliz tiliga xos bo‘lgan so‘zlar guruhlari — amerikanizmlar turlariga qisqacha tavsif beriladi. Muallif ayrim turg‘un birikmalar misolida ularning ingliz tilining har ikkala variantida qo‘llanish o‘ziga xosliklarini aniqlashga muvaffaq bo‘lgan.