(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili axborot texnologiyalari terminologiyasida sinonimiya hodisasi lingvistik, terminologik va normativ yondashuvlar asosida keng qamrovda tahlil qilinadi. Tadqiqotda sinonim terminlarning shakllanish manbalari, ularning leksik-semantik, funksional va uslubiy xususiyatlari yoritilib, umumtil sinonimlari bilan terminologik sinonimlar o‘rtasidagi farqlar aniqlanadi.