(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillarida lokativ komponent ishtirok etgan gaplarni tahlil qilishda qo‘llaniladigan lingvistik metodlar ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot struktur-semantik, distributiv, transformatsion, funksional va kognitiv yondashuvlar asosida olib borildi. Qiyosiy tahlil natijasida har ikki tilda lokativ komponentlarning ifodalanish vositalari, sintaktik pozitsiyasi va konseptual talqini aniqlashtirildi.