(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bugungi ta’lim jarayonida muhim ahamiyat kasb etayotgan o‘qish savodxonligi tushunchasining mazmuni, mohiyati va uni rivojlantirish yo‘llari, badiiy matnlar orqali o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, anglash va hayotiy tajribaga tayanib xulosa chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari ochib berilgan. Shuningdek, Xudoyberdi To‘xtaboyev hamda Arkadiy Gaydar asarlari misolida amaliy tavsiyalar berilgan.