(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada zamonaviy ilmiy tadqiqotlar natijalari asosida jismoniy tarbiya tizimini takomillashtirish muammolari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda jismoniy tarbiya jarayonining mazmuni, shakllari va metodlarini yangilash zarurati, shuningdek, ta’lim-tarbiya jarayoniga innovatsion pedagogik texnologiyalar, raqamli monitoring vositalari va individual yondashuv tamoyillarini joriy etish masalalari yoritiladi. Ilmiy manbalar tahlili asosida jismoniy tayyorgarlik darajasini baholash mezonlarining yetarli darajada takomillashmaganligi, o‘quv mashg‘ulotlari yuklamalarining ilmiy asosda differensiallashmaganligi hamda amaliyot va nazariya o‘rtasidagi uzviylikning yetarli emasligi aniqlanadi. Maqolada jismoniy tarbiya tizimini takomillashtirishga qaratilgan konseptual yondashuvlar, tizimli tahlil va ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, ularning amaliyotga joriy etilishi jismoniy rivojlanish, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish va ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.