(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Qodir baxshi Rahimov ijrosidagi “Kelinoy yoki Norguloy” xalq dostonida qo‘llangan topomorf kodli (Tangiharam, Samarqand, Darband, Hisor, Pachkamar); rang bildiruvchi kodli (Oqbosh tov, Oqbet tov, Oqtov, Qizil qiya, Qizil qoya); atributiv kodli (Laylimkon, Konsoy); etnomorf kodli (G‘uzor); antropomorf kodli (Malik cho‘li) toponimlar lingvokulturologik aspektda tahlil qilingan.