(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Shermuhammad Munis ijodida tariqat masalalarining badiiy-falsafiy talqini tahlil qilinadi. Shoir g‘azallarida aks etgan tariqat maqomlari, jumladan zuhd, sabr, rizo, shukr va ma’rifat tushunchalarining mazmun-mohiyati ochib beriladi. Tanlangan she’riy namunalar asosida Munisning tasavvufiy qarashlari, ruhiy kamolot bosqichlarini ifodalashdagi poetik mahorati yoritiladi. Tadqiqot natijasida shoir ijodida tariqat nafaqat diniy-axloqiy ta’limot, balki yuksak badiiy tafakkur mahsuli sifatida namoyon bo‘lishi asoslab beriladi.