(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
mazkur maqolada frazeologik birliklarning yangi ma’no hosil qilish mexanizmini komponentlar kombinatorikasi yondashuvi yordamida tadqiq qilingan. Tadqiqot natijalari frazeemalarning ichki semantik tuzilmasida ierarxik qayta taqsimlanish va semantik assimetriya yuz berishini, shuningdek komponentlarning o‘zaro integratsiyasi orqali yangi konnotativ qatlamlar hosil bo‘lishini tasdiqlaydi. Olingan xulosalar frazeologik derivatsiyani korpus tahlili, psixolingvistik tajribalar va tarjima amaliyotida qo‘llash uchun asos bo‘lishi mumkin.