(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning raqamli muloqot madaniyatini shakllantirishning innovatsion pedagogik modeli tadqiq etilgan. Tadqiqotning dolzarbligi ta’lim tizimining raqamli transformatsiyasi va pedagogik etikaning virtual muhitdagi yangi talablari bilan belgilanadi. Muallif tomonidan tizimli yondashuv asosida ishlab chiqilgan model to‘rtta asosiy blokni: maqsadli, mazmunli, protsessual va natijaviy tarkibiy qismlarni o‘z ichiga oladi. Maqolada raqamli muloqotning algoritmi, bosqichlari hamda talabalarning kiber-gigienik va etik-aksiologik kompetensiyalarini baholash mezonlari batafsil yoritilgan. Taklif etilayotgan model bo‘lajak pedagoglarning raqamli muhitda kasbiy imidjini yaratish va nizoli vaziyatlarni boshqarish mahoratini oshirishga xizmat qiladi.