(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada musiqa o‘qituvchilarining metodik kompetentligini baholash va monitoring texnologiyalarini tadqiq qilishga qaratilgan nazariy va amaliy jihatlar yoritilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi musiqa o‘qituvchilarining metodik salohiyatini aniqlash, ularni rivojlantirish yo‘llarini aniqlash hamda monitoring texnologiyalarini samarali tatbiq etishdan iborat. Tadqiqotda nazariy adabiyotlar tahlili, so‘rovnoma, testlar, kuzatish va intervyu metodlaridan foydalangan holda musiqa o‘qituvchilarining metodik kompetentligini baholash amalga oshirilgan. Tadqiqot natijalari pedagoglarning kuchli va zaif tomonlarini aniqlash, individual rivojlanish yo‘nalishlarini belgilash hamda kasbiy o‘sish strategiyalarini ishlab chiqishda foydali tavsiyalar beradi. Shu bilan birga, maqola musiqa ta’limi sifatini oshirish, o‘quvchilarning musiqiy va ijodiy salohiyatini rivojlantirish hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etishning ahamiyatini ko‘rsatadi.