(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va turkman tillarida sut mahsulotlaridan tayyorlanadigan taom nomlari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda taom nomlarining farqlari, nomlash usullari va ularning leksik tizimdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shu orqali o‘zbek va turkman xalqlari turmushi, oziq-ovqat an’analari va madaniy xususiyatlari til va leksika orqali yoritiladi.