(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola Gabriel Garsía Markes ijodiga bag‘ishlangan xorijiy ilmiy tadqiqotlarni tahlil qiladi. Tadqiqotda yozuvchining “Lotin Amerika Boomi” adabiy harakatidagi o‘rni va uning jahon adabiyotiga qo‘shgan hissasi ko‘rsatilgan. Maqolada Markesning ijodiy merosiga bag‘ishlangan ko‘plab PhD dissertatsiyalari sarhisobga olinib, ularning tematik yo‘nalishlari tasniflanadi. Asosiy tadqiqot yo‘nalishlari orasida vaqt va xotira konsepsiyalari, psixoanalitik va arxetipik yondashuvlar, siyosiy-ijtimoiy kontekst, estetik xususiyatlar hamda narrativ strategiyalar ajratilgan. Maqolada shuningdek, mavjud tadqiqotlardagi ilmiy bo‘shliqlar, xususan lingvopoetik tahlilning etishmasligi ko‘rsatilgan va keyingi izlanishlar uchun istiqbollar belgilab berilgan.