(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
So‘nggi yillarda xorij va o‘zbek tilshunoslari ilmiy izlanishlarda zamonaviy lingvistikaning tadqiq yo‘nalishlaridan biri ‒ diskurs tahliliga turli jihatdan yondashish, matn tahlili jarayonida lisoniy omillar bilan birga nolisoniy birliklarni ham hisobga olish kerakligi bot-bot ta’kidlanmoqda. Zotan, dramatik asarlarni diskursiv o‘rganish, dramalar personajlari tilining nutqiy xoslanishi, muloqot jarayonida adresant va adresatning bir-birini tushunishi, muloqotdan tashqari tinglovchilarning interpretatsion qobiliyati hamda ushbu zanjirni bog‘lab turadigan tilshunoslikdagi nutq akti nazariyasi bugungi kunda tilshunoslikda dolzarb masalalardan biriga aylandi.