(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek tilida sleng birliklarining shakllanishi, ularning ijtimoiy-lingvistik mohiyati hamda nutq jarayonidagi funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda slenglarning paydo bo‘lish omillari, xususan, globallashuv, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va yoshlar nutqining ta’siri yoritiladi. Shuningdek, sleng birliklarining adabiy til me’yorlari bilan munosabati, ularning ijobiy va salbiy jihatlari muhokama qilinadi. Maqolada slenglar til taraqqiyotining tabiiy mahsuli ekanligi asoslanib, ularni inkor etishdan ko‘ra ilmiy jihatdan o‘rganish va uslubiy jihatdan to‘g‘ri qo‘llash muhimligi ta’kidlanadi. Tadqiqot natijalari til madaniyati, sotsiolingvistika va zamonaviy nutq jarayonlarini o‘rganishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyat kasb etadi.