(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Oliy ta’lim muassasalarida badminton mashg‘ulotlari samaradorligini oshirishda raqamli texnologiyalardan foydalanish metodikasini takomillashtirishga bag‘ishlangan bo‘lib, zamonaviy sport pedagogikasi, raqamli ta’lim texnologiyalari va sport tahliliy tizimlarining integratsiyalashgan holda qo‘llanishini ilmiy asosda o‘rganadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi raqamli vositalardan samarali foydalanish orqali badminton mashg‘ulotlarining sifatini oshirish, texnik va taktik tayyorgarlik ko‘rsatkichlarini yaxshilash, hamda talabalarning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirishdan iborat. Maqolada zamonaviy raqamli vositalar badminton o‘qitish metodikasini optimallashtirish, o‘yinchining texnik-taktik modelini yaratish, talabalarning motivatsiyasi hamda o‘z-o‘zini nazorat qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim omil ekani haqida fikr yuritilgan.