(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida dual ta’lim modelini joriy etish zarurati, uning nazariy-metodologik poydevori va o‘quvchilarda kasbiy-amaliy kompetensiyani shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Metodologiya tushunchasining ilmiy talqinlari, dual tizimning pedagogik tamoyillari, kompetensiyaviy yondashuvning mazmuni hamda tizimli, sinergetik, aksiologik va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, kasbiy ta’lim tashkilotlarida o‘quvchilarning amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodologik asoslar asoslab beriladi.