(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Dunyodagi eng qadimgi sivilizatsiyalardan biri boʻlgan Xorazm oʻzida bir necha ming yillik sir-sinoatlarni jamlagani bilan ahamiyatlidir. Ushbu maqola orqali. Xorazm tuproqlarida Qoʻrqut ota, Onaquti va Kechirmas ota toponimlari birlashishi, uzviy birlik hosil qilishi tadqiq qilinadi. Mazkur maqolada Qo‘rqut ota va Kechirmas otaga oid afsonalar, o‘g‘uzlar tarixi, “Kitobi Dadam Qo‘rqud” eposining turkiy xalqlar tarixida tutgan o‘rni haqida yangi fikrlar o‘rtaga tashlanadi. Va baholi qudrat, ilmiy asoslanadi. Qo‘rqut ota shaxsiyati qadimgi manbalar, tarixiy solnomalar, bizgacha yetib kelgan asarlar, zamondosh tadqiqotchilar izlanishlari asosida tadqiq qilingan.