(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada okkazionalizmlar haqida, ularning tildagi o‘rni, ahamiyati, badiiy asarlarda, xususan, she’riyatda ishlatilgan bir nechta qo‘llanilish turlari to‘g‘risida fikr yuritilgan. Muhammad Yusufning qoraqalpoq tiliga qilingan tarjima ishlarida shoir qo‘llagan okkazionalizmlar qay tarzda o‘girilganligi tahlil qilingan. Tahlil davomida tarjimonning yutuq va kamchiliklari e’tirof etilgan hamda xulosa qilingan.