(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada Tarbiya fanini o‘qitishda situativ ta’lim texnologiyalaridan foydalanish orqali o‘quvchilarda kreativ fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish masalasi nazariy va amaliy jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim sharoitida an’anaviy metodlarning cheklangan imkoniyatlari tahlil qilinib, real hayotiy vaziyatlarga asoslangan situativ yondashuvning pedagogik ahamiyati asoslab berilgan. Muammoli vaziyatlar, rolli o‘yinlar, keys-stadi va bahs-munozaralar asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlar o‘quvchilarning mustaqil qaror qabul qilish, tahliliy va divergent fikrlash, ijtimoiy mas’uliyat hamda reflektiv faoliyatini rivojlantirishga xizmat qilishi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari situativ ta’lim texnologiyasidan tizimli foydalanish o‘quvchilarning kreativ fikrlash darajasini oshirishini, ularning shaxsiy pozitsiyasi va ijtimoiy faolligini mustahkamlashini tasdiqlaydi. Maqolada Tarbiya fanini o‘qitish amaliyoti uchun ilmiy-amaliy tavsiyalar ham ishlab chiqilgan.