(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada nemis va o‘zbek tillarida epitetlarning lingvistik tabiati, semantik-uslubiy xususiyatlari hamda badiiy nutqdagi funksiyalari qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda epitetlarning grammatik ifodalanishi, baholovchanlik va emotsional-ekspressivlik darajasi, shuningdek, milliy-madaniy komponenti aniqlanadi. Olingan natijalar epitetlarning har ikki tilda universal stilistik vosita bo‘lishi bilan birga, til va madaniyatga xos xususiyatlarni aks ettiruvchi birlik ekanini ko‘rsatadi.