(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada ona tili o‘qish savodxonligini raqamli o‘quv resurslari vositasida o‘qitish jarayonining pedagogik va psixologik xususiyatlari tahlil etiladi. Tadqiqotda raqamli platformalar, interaktiv ilovalar, multimedia materiallar hamda elektron matnlarning o‘quvchilarning o‘qish tezligi, matnni anglash, tanqidiy fikrlash va nutqiy faolligini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning yosh va individual-psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda motivatsiyani oshirish, mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini shakllantirish hamda kognitiv jarayonlarni faollashtirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Maqolada raqamli o‘qitish muhitida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi pedagogik hamkorlik, refleksiya va teskari aloqaning ahamiyati ochib berilib, ona tili ta’limida o‘qish savodxonligini rivojlantirish uchun samarali metodik tavsiyalar berilgan