(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Maqolada kinoya va unga yondosh lingvistik-stilistika hodisalarning ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Kinoyaning turli turlari, ularning badiiy matndagi funksiyalari va o‘quvchiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ironik, sarkastik, satirik va boshqa yondosh hodisalar bilan bog‘liq lingvistik va stilistik mexanizmlar o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari adabiy tahlil va tarjima jarayonlarida kinoya va unga yondosh hodisalarni aniqlash va talqin qilishga metodik asos yaratadi.