(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Leksik mashqlarni bajarish jarayonida leksik ko’nikmalarni shakllantirish samaradorligi bir qator omillar va xususiyatlar bilan belgilanadi. Leksik malakani shakllantirish vositasi mashqdir. Leksik birlik bilan operatsiyalar tarkibini aniqlash ularni mustahkamlashga, ya’ni leksik ko’nikmalarni shakllantirishga qaratilgan leksik mashqlarning asosiy turlari va turlarini tanlashga yordam beradi. Nutq mexanizmining leksik aloqasi ishlashi uchun leksik mashqlarning butun tizimi kerak.