(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Ushbu maqolada G‘afur G‘ulom o‘zbek bolalar she’riyatining yetuk ijodkori sifatidagi faoliyati tahlil etilgan. Shoirning bir qator she’rlari tadqiqi orqali poyetik mahoratida kuzatiluvchi o‘ziga xosliklar asoslab berilgan. G‘.G‘ulom qahramonlar nutqini individuallashtirishda xalq og‘zaki ijodining mubolag‘aga asoslanuvchi hajviy-yumoristik janri bo‘lgan lofdan mohirona foydalangani ko‘rsatilgan. Maqolada ilgari surilgan fikr-mulohazalardan muayyan nazariy umumlashmalar chiqarilgan.