(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida ekologik tarbiya ijtimoiy-pedagogik hodisa sifatida nazariy va metodologik jihatdan tahlil qilinadi. Ekologik tarbiyaning mazmun-mohiyati, uning kognitiv, aksiologik, faoliyat va ijtimoiy komponentlari ilmiy asosda yoritilib, mazkur komponentlarning o‘zaro integratsiyasi hamda uzviyligi ochib beriladi. Ekologik tarbiya jarayonining shaxs ekologik ongini shakllantirishdagi o‘rni, barqaror rivojlanish g‘oyalari bilan uzviy bog‘liqligi hamda oila, maktab va jamoatchilik kabi ijtimoiy institutlar orqali amalga oshirilish mexanizmlari asoslab berilgan.