(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv yondashuv asosida ekologik tarbiyani tashkil etishning ijtimoiy-pedagogik imkoniyatlari hamda uning metodik asoslari ilmiy-nazariy jihatdan kompleks tahlil etilgan. Maqolada ekologik tarbiyaning shaxs rivojlanishidagi o‘rni inklyuziv ta’lim tamoyillari bilan uzviy bog‘liqlikda yoritilgan. Inklyuziv ta’lim muhiti ekologik bilim, qadriyat va mas’uliyatli xulq-atvorni shakllantirishda teng imkoniyatlar yaratadigan ijtimoiy-pedagogik makon sifatida namoyon bo‘ladi.