(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Maqolada ta’lim jarayonida aksiologik yondashuvning o‘quvchilar kognitiv ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni amaliy jihatdan ko‘rib chiqilgan va o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, axborotni tanqidiy tahlil qilish, muammolarga innovatsion yondashish kabi kognitiv kompetensiyalarni shakllantirish zaruriyati asoslab berilgan. Shuningdek, aksiologik yondashuvning didaktik imkoniyatlari o‘quvchilarda motivatsiya, mas’uliyat, mustaqil qaror qabul qilish va refleksiv fikrlash ko‘nikmalarining rivojlanishiga xizmat qilishi amaliy tajribalar asosida tahlil qilingan.