(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada an’anaviy madrasa ta’limida qo‘llanilgan metodlar – ilmi sharh, ilmi g‘ariba, mushohada, munozara, ustoz–shogird an’anasi va boshqalar – zamonaviy pedagogik texnologiyalar, xususan Frayer modeli, INSERT, klaster, brainstorming kabi metodlar bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Mazkur metodlarning didaktik asoslari, kognitiv tamoyillari, o‘quvchini faollashtirishdagi o‘rni hamda Sharq mutafakkirlarining ilmiy qarashlari bilan mushtarak jihatlari yoritiladi.