(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada rus tilini chet tili sifatida o‘qitish jarayonida loyihaviy ta’lim texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati tahlil etiladi. Kommunikativ va faoliyatga yo‘naltirilgan yondashuvlar doirasida loyihaviy usulning nazariy asoslari yoritiladi hamda uning til va sotsiomadaniy kompetensiyani shakllantirishdagi roli ochib beriladi. Shu bilan birga, loyihaviy faoliyatni tashkil etishning metodik tamoyillari, amalga oshirish bosqichlari va rus tilini chet tili sifatida o‘qitishda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan loyiha turlari tahlil qilinadi. Loyihaviy faoliyatga jalb etish talabalarda mustaqil fikrlash, ijodiy yondashuv va til o‘rganishga bo‘lgan ichki motivatsiyani rivojlantirishga xizmat qiladi, shu orqali til bilimlarini amaliy va madaniylararo muloqot tajribasi bilan uyg‘unlashtiradi.