(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ertaklarning o‘quvchilarda empatiya, hamdardlik, ijtimoiy hissiyot va axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ertak qahramonlari orqali bolalarda insonparvarlik, rahm-shafqat, adolat, yordam va o‘zaro hurmat tuyg‘ularini rivojlantirish metodik asoslari yoritiladi. Shuningdek, maqolada empatiyani rivojlantirishga qaratilgan samarali pedagogik usullar va dars jarayonida qo‘llanishi mumkin bo‘lgan amaliy mashg‘ulot shakllari taklif etiladi.