(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada XXI asr koʻnikmalari nimalardan iborat ekanligi va ta’lim-tarbiya jarayonida bu koʻnikmalarni qanday tashkil etish borasida fikrlar yuritiladi. XXI asr koʻnikmalari butun dunyo boʻylab tarqalayotgani, biroq u amaliyotda hali toʻlaqonli amalga oshmayotgani barchamizga ma’lum. Bu amaliyot bugungi kunda Prezident, ijod va ixtisoslashtirilgan maktablarda qoʻllana boshladi. Bu koʻnikmalar asta-sekin mamlakatimizda barcha maktablarda amalga oshiriladi, albatta. Shuningdek, ushbu maqolada ta’lim-tarbiya jarayonida “4K” modeliga asoslangan innovatsion yondashuvni maktablarda qoʻllash yoʻllari ham tahlil qilindi va kerakli tavsiya va xulosalar ishlab chiqildi.