(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy qalamiga mansub “Tarixi anbiyo va hukamo” asaridagi so‘zlarning tarkibiy tuzilishi va ularning badiiy vazifalari tahlil qilingan. Asarda uchraydigan sof turkiy, arabiy va forsiy unsurlar tilshunoslik nuqtayi nazaridan alohida tasniflanib, ularning ma’no imkoniyatlari izohlangan. Shuningdek, diniy va falsafiy mazmunni ifodalashda arabiy va forsiy so‘zlarning tutgan o‘rni, tasviriylik va ta’sirchanlikni kuchaytirishdagi badiiy funksiyasi ochib berilgan. Maqolada shoirning til bilan ishlash mahorati, sinonim qatorlardan foydalanish uslubi, shuningdek, matnning tarixiy va uslubiy xususiyatlari ham ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari asarning badiiy-estetik qiymati va o‘z davri adabiy jarayonidagi ahamiyatini aniqlashga xizmat qiladi.