(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi fitonimlarning lisoniy xususiyatlari, ularning onomastik tizimdagi mavqei hamda terminologik qo‘llanishidagi farqlar tahlil qilinadi. Fitonim, fitonimik leksika, floristik leksika kabi terminlar orasidagi chalkashliklar ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Shuningdek, o‘simlik nomlarining onomastik va onomasiologik qo‘llanilishi, oddiy apellyativ o‘simlik nomlari bilan atoqli o‘simlik nomlari o‘rtasidagi semantik farqlar ko‘rsatib beriladi. O‘zbekiston hududida o‘simlik turlarining ko‘pligi, ularning nomlarining shakllanishi va nomlashning motivasion asoslari misollar orqali izohlanadi. Maqola tilshunoslikda yetarlicha o‘rganilmagan fitonimlarning lisoniy maqomini aniqlashga doir nazariy yondashuvlarni umumlashtiradi.