(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqola XX asrning taniqli ingliz yozuvchisi, musiqashunosi, adabiyotshunosi hamda sanʼatshunosi, bir qator badiiy asarlar muallifi Antoni Berjesning mashhur “Burama soat” (A Clockwork Orange, 1971) distopik asaridagi bolalik va oʻsmirlik davrining murakkabliklari, shuningdek, shaxsiy erkinlik, axloqiy tanlov va ijtimoiy nazorat kabi mavzularni koʻrib chiqadi. Maqolada Berjes asarlarida bolalik obrazi ifodasi va uning distopik muhitga qanday mos kelishi tahlil qilinadi.