(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Xalq ogʻzaki ijodining eng yirik janri-xalq eposlari bilan tanishish nafaqat millatimiz, balki qardosh xalqlarning qadriyat, an’ana va urf odatlaridan boxabar boʻlish imkoniyatidir. Ayniqsa, bugungi uzluksiz ta’limda turkiy xalq eposlarini oʻxshash tomonlarini badiiy tahlil qilish qiyosiy yondashuv asosida amalga oshirishni talab qilmoqda. Ushbu maqolada aynan oʻzbek va turkman xalq dostonlari badiiyatidagi mushtarak belgilar syujet, motiv, obraz va qahramonlar xarakterini qiyoslash toʻgʻrisida soʻz yuritiladi.