(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek nasrining yirik vakillaridan biri Nazar Eshonqul asarlarining o‘ziga xos poetikasi va uslubi borasida, xususan, muallif adabiy-estetik qarashlarining tizimliligi va bu tizimlilikning ko‘lami kengligi, ijodkor hikoyalari tahlilining xilma-xil adabiy fikrlarni vujudga keltirishi matndagi ramz va obrazlarning salmog‘i bilan bog‘liq ekanligi, adib hikoyalarining kompozitsion qurilishi tahlil etilgan. Maqolada yozuvchining “Bahoviddinning iti” hikoyasi xususida so‘z boradi. Tahlil davomida esa adabiyot nazariyasi, badiiy tafakkur va ijtimoiy hayot mutanosibligi ilmiy aspektda o‘rganilgan.