(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi stilistik sinonimik qatlam lingvokulturologik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Tadqiqotda sinonimlarning xalq tafakkuri, milliy qadriyatlar, madaniy stereotiplar va estetik qarashlarni ifodalashdagi roli ochib berilgan. O‘zbek va ingliz tillaridagi sinonimik tizimning taqqoslamasi til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni, xalqning dunyoqarashi va estetik ideallarini so‘z vositasida qanday ifodalashini ko‘rsatadi.