(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola lingvistik antropomorfizmning grammatik, semantik, pragmatik, stilistik va diskursiv ko‘rinishlarini real nutq materiallari asosida tahlil qiladi. Badiiy matnlar, publitsistik materiallar, kundalik nutq va mediatekstlar misolida antropomorfik ifodalarning ishlatilish mexanizmlari va ularning idrokiy hamda madaniy omillar bilan bog‘liqligi o‘rganildi. Tadqiqot natijalari antropomorfizmning murakkab mazmunlarni soddalashtirish, obrazlilik yaratish, muloqotning emotsional ta’sirchanligini oshirish kabi funksiyalarni bajarishini ko‘rsatdi. Maqola til va ong o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni yoritib, antropomorfizmning kommunikativ va madaniy jarayonlardagi ahamiyatini ilmiy asosda ochib beradi.