(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Мазкур мақолада ички ишлар органларининг оила-турмуш муносабатлари доирасида содир этиладиган ҳуқуқбузарликларни олдини олиш бўйича халқаро тажрибалари таҳлил қилинади. Жумладан, АҚШ, Германия, Канада, Буюк Британия, Жанубий Корея каби давлатларда амалда қўлланилаётган ҳуқуқий ва институтсионал механизмлар, махсус ҳимоя ордерлари, тезкор аралашув гуруҳлари, оилавий зўравонликка қарши марказлар фаолияти ва жамият билан ҳамкорлик тизимлари ўрганилган. Мақолада, шунингдек, хорижий тажрибалар асосида Ўзбекистонда мавжуд профилактика тизимини такомиллаштиришга оид амалий тавсиялар берилган. Ички ишлар органлари фаолиятини самарали ташкил этишда замонавий ёндашувлар, ижтимоий хизматлар ва психологик ёрдам муҳим ўрин тутиши алоҳида таъкидланган.