(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada chet tilini o‘rganishda B1 daraja (CEFR bo‘yicha o‘rta bosqich) talabalari leksik kompetensiyasini rivojlantirishda innovatsion texnologiyalarning ahamiyati tadqiq etilgan. Leksik kompetensiya – bu tilning lug‘at boyligini bilish va uni nutqda qo‘llay olish qobiliyatidir [1]. Tadqiqot doirasida mobil ilovalar orqali so‘z boyligini oshirish usullari sinovdan o‘tkazilib, an’anaviy usullar bilan taqqoslandi. Statistik va taqqoslash metodlari asosida olingan natijalar mobil ilovalar yordamida o‘quvchilar lug‘at boyligini sezilarli darajada yaxshilashini ko‘rsatdi. Innovatsion texnologiyalar talabalarning motivatsiyasini oshirib, mustaqil o‘qishini faollashtirishi aniqlangan. Maqola yakunida olingan natijalar asosida xulosalar chiqarilib, amaliy tavsiyalar berilgan.