(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Мақолада бадиий асарларда нутқнинг икки хил табиати, бадиий насрдаги тури, «шеърий/насрий» сифатий таърифлари ва маънолари, тузилиши, лирикада шеърий сўзнинг икки хил образлилиги, сўзнинг бадиийлиги масалалари ўрганилган. Таҳлилга ўзбек мумтоз адабиётининг буюк намояндаси Алишер Навоий, А.Орипов, Э.Воҳидов, Рауф Парфи, Тоғай Мурод, Исажон Султон асарларидан матнлар тортилган.