(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada bugungi kunda ta’lim jarayonini takomillashtirish zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etishni talab etishi, xorijiy va mahalliy tajribalar uyg‘unligini ta’minlash, zamonaviy va milliy o‘ziga xos usullarni birlashtirish o‘qitish jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishi, bu esa ta’limning sifatini oshirish va o‘quvchilarning har tomonlama rivojlanishiga zamin yaratishi, xorijiy va mahalliy tajribalarni o‘rganish, ularni taqqoslash va o‘qitish jarayoniga samarali usullarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqish, bu orqali ta’limning sifati va samaradorligini oshirish, shuningdek, yoshlarning bilim va ko‘nikmalarini xalqaro talablar darajasida rivojlantirishga hissa qo‘shilishi haqidagi fikrlar to‘g‘risida mulohaza yuritiladi.