O‘ZBEKISTONNING TARIXIY JOYLARI, MUZEYLARI VA SHAHARLARI BO‘YLAB YUQORI SIFATLI VIRTUAL SAYOHATLARNI YARATISH IMKONIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Virtual sayohatlar saytlar yoki binolarni tanishtirish uchun keng qo‘llaniladi, ammo ta’lim va turizm sohalarida ko‘p emas. Covid-19 pandemiyasi barcha sohalarda raqamlashtirishning o‘sishiga talab ortganligini ko‘rsatib berdi, turli karantin cheklovlari tufayli turistlar kirishni ta’minlash maqsadida muzeylarga virtual sayohatlarni rivojlantirish ommalashdi. Ushbu tadqiqotning maqsadi O‘zbekistonda joylashgan tarixiy joylar, muzey va shaharlarida 360 daraja panorama texnologiyasiga asoslangan interaktiv virtual sayohatni ishlab chiqish va baholashni aniqlashdir.