KAMQONLIKNI BARTARAF ETISHDA MILLIY TAOMLARNING O‘RNI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Asosan gastrogen tabiatli  kamqonlik bilan og‘rigan 64 bemor kuzatildi. Temir va vitaminlarga boy o‘zbek milliy taomlari (atala, palov, dumba va boshqalar), achitqilardan iborat maxsus parhez ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari  an’anaviy o‘zbek taomlari asosida  turli shakllardagi kamqonlikni davolash va profilaktika qilishda ishlab chiqilgan parhezning yuqori samaradorligi  o‘rganildi. Ushbu parhez  kamqonlikni davolash yoki oldini olishning qo‘shimcha usuli sifatida tavsiya etilishi mumkin.