TVOROGLAR TURLI HARORATDAGI SHAROITLARIDA SAQLANGANDA ENTEROBAKTERIYALAR VA STAFILOKOKKLARNING SAQLANIB QOLISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu ilmiy ishda turli haroratdagi sharoitlarda sut maxsulotlari - tvorogda salmonellalar, ichak tayoqchasining enteropatogen shtammlari va stafilokokklarning qancha muhlatgacha tirik saqlanib qolishi o‘rganildi. Bu mikroorganizmlar tvorogda uzoq vaqt yashovchanligi kuzatildi. Olingan ma’lumotlar, agar tvorog saqlash harorati buzilgan shartlarda bo‘lsa, yuqori epidemiologik xavfini keltirib chiqarish ehtimolini ko‘rsatadi.