DIAREYA BO‘LGAN BOLALARDAN AJRATIB OLINGAN ENTEROPATOGEN ESHERIXIYALARNING SEROGURUHLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu ilmiy izlanishda diareya bo‘lgan bolalardan EPEC shtammlarini ajratib olindi, serogruppalari aniqlanib ularning salmog‘i baholandi. Bunda 7 tadan 17 tagacha har-xil serologik guruhlarga mansub EPEC lardan eng kup O26, O111, O155 va O114 serogruppalari qayd etildi. Escherichia coli ning O20, O91 va O158 serogruppalari eng kam o‘chraganligi (0,5%) aniqlandi