SAMARKAND SHAXRI VA VILOYAT TUMANLARIDA BEMORLARDAN AJRATIB OLINGAN ESHERIXIYALARNING PATOVARLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Ushbu ilmiy izlanishda viloyatning ayrim xududlarida jumladan Samarkand shaxar va tumani, Pastdargom, Jomboy, Toyloq, Oqdaryo tumanlarida 2014 - yildan 2023 – yilgacha bo‘lgan davrlarda bemorlardan ajratib olingan esherixiyalarning patogenlik guruhi mikrobiologik tahlili qilingan. Bunda 1952 nafar bemorlardan ajratib olingan esherixiyalar o‘rganilgan.