MILLIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY VA MOLIYAVIY OMILLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Milliy turizmni rivojlantirishda marketing muhim rol o'ynaydi, bunda xabardorlikni oshirish, yo'nalishlarni targ'ib qilish va potentsial tashrif buyuruvchilar uchun ularning jozibadorligini oshirish. Maqsadli kampaniyalar, brending tashabbuslari va raqamli strategiyalar orqali marketing harakatlari mamlakatning noyob takliflarini samarali namoyish etishi, sayyohlarni jalb qilishi va iqtisodiy o'sishni rag'batlantirishi mumkin. Turli manfaatdor tomonlar bilan hamkorlik qilish, barqaror amaliyotlarni joriy etish va innovatsion texnologiyalarni qo‘llash orqali marketing mamlakatni istalgan turistik yo‘nalish sifatida ko‘rsatishga yordam beradi, natijada tashrif buyuruvchilar sonini ko‘paytirish, daromad olish va raqobatbardosh global turizm bozorida uzoq muddatli muvaffaqiyatga olib keladi. Ushbu keng qamrovli maqola milliy turizmni rivojlantirishda iqtisodiy va moliyaviy omillarning hal qiluvchi rolini o'rganadi. U iqtisodiy o'sishning turizm daromadlariga ta'sirini ta'kidlab, daromad darajasi ortib borayotgan kuchli iqtisodiyot turizm xizmatlariga talabni qanday oshirishiga urg'u beradi. Maqolada, shuningdek, tashrif buyuruvchilarni jalb qilish va umumiy turizm tajribasini yaxshilashda investitsiyalar oqimi va infratuzilmani rivojlantirishning ahamiyati muhokama qilinadi. Hukumat siyosati va moliyaviy rag'batlantirish turizmni rivojlantirishning asosiy omillari sifatida belgilanadi, bunda qo'llab-quvvatlovchi siyosat, moliyaviy rag'batlantirish va manfaatdor tomonlar o'rtasidagi hamkorlik yo'nalishlarning raqobatbardoshligi va jozibadorligini qanday oshirishi mumkinligiga e'tibor qaratiladi. Maqolada turizmning barqaror o‘sishiga erishish uchun bozor talabini tushunish, turistik takliflarni iste’molchilarning xohishlariga moslashtirish va resurslarni samarali boshqarish muhimligi ta’kidlangan.