А.АТАЖАНОВНИНГ «ОЙ МУРАЛАЙДИ» ҲИКОЯСИДА МОНОЛОГ ВА ДИАЛОГЛАР (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER'S THEORY, 2024)
Мақолада таниқли қорақалпоқ ёзувчиси А.Атажановнинг ҳикоясидаги монолог ва диалогларнинг бадиийлик хизмати ҳақида сўз юритилган. Ҳикояда уришнинг фожиявий оқибатида эридан айрилган ёш жувоннинг тақдири тасвирланган. Муаллиф асар персонажларининг ўзига хос характерининг очишда, психологик ҳолатини тасвирлашда монолог ва диалоглардан фойдаланиш маҳорати мисоллар асосда очиб берилган.